Dag 24


Zorg voor keuze

Vandaag kruipen we in de huid van een echte fotograaf.

Als fotograaf moet je onder verschillende omstandigheden foto's kunnen maken. Dat houdt in dat je zowel binnen als buiten en op verschillende plekken een mooie foto moet kunnen maken.

Ook wil een opdrachtgever (iemand voor wie de fotograaf werkt) graag veel keuze hebben. Hij houdt ervan als hij veel verschillende foto's krijgt.

Daar moet je goed voor kunnen kijken. Hoe is het licht in in de ruimte of op de plek waar je een foto wilt maken? Hoe is de achtergrond? Welke mogelijkheden heb je?

Opdracht

Zoek een knuffel, een beeldje of iets anders wat je op de foto gaat zetten.

Fotografeer deze nu op 8 plekken in en om je huis. Zowel de plaatsen waar je de foto maakt, als de posities van waaruit je de foto maakt moeten verschillend zijn.

Doe op iedere foto echt je best. Denk dat ook jij een opdrachtgever hebt. Het liefst wil je natuurlijk dat deze opdrachtgever al je foto's wil kopen. Dat zal hij niet doen als alle foto's op elkaar lijken of als ze niet mooi genoeg zijn.

Misschien lukt het je zelfs wel om met de 8 foto's een soort verhaal te vertellen?

Vandaag krijg je van mij geen voorbeelden. Dat krijg je als echte fotograaf ook niet. Je moet dan helemaal zelf bedenken hoe het eruit moet gaan zien. Je mag dan niet een andere fotograaf namaken. Dan ben je namelijk niet uniek en verkoop je je foto's niet.

En heeft je opdrachtgever genoeg keuze?

Klik op een logo om naar Instagram of Facebook te gaan:

image
image