Dag 25


Een serie of fotodagoek

Dit is alweer de laatste les.

Ik wil natuurlijk niet dat jullie nu stoppen met foto's maken. Daarom ga ik je in deze les een paar dingen leren waardoor je lekker veel foto's kunt blijven maken. We gaan het hebben over het maken van een serie en het maken van een fotodagboek.

Hoe en wat we gaan doen leg ik je hieronder uit.

Ga vanaf vandaag met een van de twee aan de slag. Of misschien wel met allebei. Ik hoop natuurlijk nog veel mooie foto's van jullie voorbij te zien komen!

Een serie

Als eerste een uitleg over wat een serie is. In dit filmpje van het Klokhuis wordt het heel duidelijk uitgelegd.

Zoals je ziet heeft een serie een bepaald onderwerp. Zoals bijvoorbeeld de beelden in de tuin. Zorg ervoor dat het onderwerp van je serie ook duidelijk het onderwerp op je foto is. Door een goede compositie te gebruiken gaat de meeste aandacht naar het onderwerp.

Je hoeft niet allemaal precies dezelfde foto's te maken met eenzelfde standpunt. Probeer wel wat afwisseling aan te brengen.

Denk maar eens goed na wat een onderwerp voor jouw serie kan zijn.

Een fotodagboek

Wat ook heel leuk is, is het maken van een fotodagboek.

Maak vanaf nu iedere dag een foto. Die foto hoeft niet van hetzelfde te zijn. Je kunt ook meerdere foto's maken, maar kies aan het einde van de dag 1 foto uit.

Het kunnen foto's zijn van dingen die je doet, die je tegenkomt of die je bezig houden. Het kan vanalles zijn. Denk hierbij aan afwisseling. Misschien heb je de ene dag zin om een layflat foto te maken. Of je maakt een portret van een persoon in je leven. Maar het kan ook een selfie zijn. Of een foto van iets waarmee je hebt gespeeld.

Als je alle foto's achter elkaar legt vertellen ze iets over jou leven.

Wat ga je met al je foto's doen?

Je kunt al je foto's op je telefoon laten staan er niks meer mee doen. Maar het is natuurlijk veel leuker om ze aan anderen te laten zien.

Je zou aan het einde van een jaar of een periode een fotoalbum kunnen maken en afdrukken.

Of je print iedere week een foto uit en je hangt die aan lijntje met wasknijpers in je kamer. Zo krijg je een mooi beeld van wat jou allemaal bezig houdt.

Ook een idee is om bijvoorbeeld iedere maand een filmpje te maken waarin je alle foto's achter elkaar zet. Aan het einde van een jaar kun je alle foto's achter elkaar zetten.

Zorg wel dat je de foto's ergens in een apart mapje zet. In je telefoon of op de computer.

Als je terug kijkt zie je dan niet alleen wat je bezig houdt, maar waarschijnlijk ook dat je steeds mooiere foto's maakt.

Veel plezier en succes!!

Wil je jouw foto's laten zien?

Klik op een logo om naar Instagram of Facebook te gaan:

image
image